1 |
Adaçayı |
46 |
Zencefil |
2 |
Anason |
47 |
Zerdeçal |
3 |
Aslanpençesi |
48 |
Üzerlik otu |
4 |
Aspir |
49 |
Hardal |
5 |
Biberiye |
50 |
Yağ gülü |
6 |
Civanperçemi |
51 |
Goji berry (lycium chinese) |
7 |
Çakşır |
52 |
Hünnap (Ziziphus jujuba)* |
8 |
Çemen |
53 |
Gümüş düğme (Tanacetum parthenium) |
9 |
Çörekotu |
54 |
Pire otu (Anthemis nobilis)** |
10 |
Çöven |
55 |
Şevketi bostan (Scolymus hispanicus) |
11 |
Dağ çayı |
56 |
Meryem ana |
12 |
Dereotu |
57 |
Çobançantası (Capsella bursa pastöris) |
13 |
Devedikeni |
58 |
Geven (Astragallus microcephalus) |
14 |
Ebegümeci |
59 |
Eşek hıyarı ( Ecballium elaterium) |
15 |
Ekinezya |
60 |
Nezle otu (Nepeta cataria |
16 |
Fesleğen |
61 |
Kısa Mahmut (Teucrium chamaedrys |
17 |
Göl soğanı |
62 |
Defne (Laurus nobilis) |
18 |
Hardal |
63 |
Hatmi (Althaea officinalis) |
19 |
Haşhaş |
64 |
Alıç (Cratageus monogyna) |
20 |
Hint yağı |
65 |
Domuz turpu (Cycleman coum) |
21 |
Hodan |
66 |
Yüksükotu (Digitalis purpurea) |
22 |
Isırgan otu |
67 |
Çörekotu (Echinophora tenuifolia) |
23 |
Kapari/ Kebere |
68 |
Altınotu (Ceterach officinarum) |
24 |
Kekik |
69 |
Karahindiba (Taraxacum officinale) |
25 |
Kırmızı biber |
70 |
Karaasma (Tamus comminus) |
26 |
Kimyon |
71 |
Kuzukulağı (Rumex acetocela) |
27 |
Kişniş |
72 |
Ihlamur (Tilia argentea) |
28 |
Kuşburnu |
|
|
29 |
Lavanta |
|
|
30 |
Maydanoz |
|
|
31 |
Mayıs papatyası |
|
|
32 |
Melek otu |
|
|
33 |
Mersin |
|
|
34 |
Meyankökü |
|
|
35 |
Nane |
|
|
36 |
Oğul otu |
|
|
37 |
Öksürük otu |
|
|
38 |
Pelin |
|
|
39 |
Rezene |
|
|
40 |
Safran |
|
|
41 |
Salep |
|
|
42 |
Sarı kantaron |
|
|
43 |
Sarımsak |
|
|
44 |
Sumak |
|
|
45 |
Şerbetçiotu |
|
|