Balıkesir İl Koordinatörlüğü

KIRMIZI ET SEKTÖRÜ TKDK İLE BÜYÜYOR


 KIRMIZI ET SEKTÖRÜ TKDK İLE BÜYÜYOR   
 
     Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir İl Koordinatörlüğü Balıkesir et sektörüne hayat veriyor.
     Kurulduğundan beri tarım ve hayvancılığına yapmış olduğu katkılarla fark yaratan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Balıkesir İl Koordinatörlüğü Kırmızı Et Sektörüne sağladığı hibe desteklemeleri ile Balıkesir’e Avrupa Birliği standartlarında tesisler kazandırmaya devam ediyor.
      Kırmızı Et Kesimhaneleri, Kırmızı Et Parçalama Tesisleri ve Kırmızı Et İşleme Tesislerine % 50 hibe desteği sağlayan Balıkesir Koordinatörlüğü 11,12 ve 13. Çağrı dönemlerinde sözleşmeleri imzalanan 4 kesimhane projesi 2015 yılı sonuna kadar tamamlanarak ödemelerin gerçekleştirilmesini planlıyor.
Yapımı hızla devam eden ve 2015 yılı sonunda faaliyete geçmesi hedeflenen yatırımlardan; Dursunbey Tamet Et Mam.San.Tic.A.Ş. günlük 49 büyükbaş, 149 küçükbaş kapasiteli kesimhane ve 1.4 ton kapasiteli et işleme tesisi, Kepsut ilçesinde Paket Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. günlük 75 büyükbaş, 180 küçükbaş kapasiteli kesimhane ve 5 ton kapasiteli parçalama tesisi, Susurluk ilçesinde Aydoğan Kardeşler Et Entegre Tesisleri Besicilik Tarım Turizm Nakliye Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti. günlük 250 büyükbaş, 1000 küçükbaş kapasiteli kesimhane tesisi ve Balıkesir Pamukçu Kasabasında Ölmez Gıda İnş. Ve Tic. A.Ş. kesimhane tesisi günlük 200 büyükbaş, 500 küçükbaş kesim kapasitesine sahip olacak.
        Toplam uygun harcama tutarları 23 Milyon 543 bin Türk Lirası olan projelerin 11 Milyon 771 bin Türk Lirası Balıkesir İl Koordinatörlüğü tarafından hibe olarak ödenecek tutarın yanında, başvuru sahipleri tarafından destek dışı kapsamda yapılacak 4 milyon 317 bin Türk Liralık yatırımla birlikte Balıkesir Kırmızı Et Sektörüne 27 milyon 860 TL tutarında tesis kazandırılacaktır.
        2011 yılında başlayan destekleme faaliyetleri neticesinde günümüze kadar 151 Milyon TL bedelli 168 proje sözleşmesi imzalanmış ve 131 tanesinin ödemesi tamamlanarak faaliyete başlamıştır. Balıkesir İl Koordinatörlüğü tarafından hibe olarak ödenecek toplam tutar yaklaşık 69 Milyon TL olup; 44 Milyon TL’lik kısmı ödenmiştir.











Aydoğan Kardeşler Et Entegre Tesisleri Açılış Töreni fotoğrafları için linke tıklayınız.