Balıkesir İl Koordinatörlüğü

KANATLI SEKTÖRÜ TOPLANTISI BANDIRMADA YAPILDI




KANATLI SEKTÖRÜ TOPLANTISI BANDIRMADA YAPILDI
 
     Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir İl Koordinatörlüğü ev sahipliğinde kanatlı eti sektörünün büyük temsilcilerinin bulunduğu Balıkesir’in Bandırma İlçesinde 09 Kasım 2015 tarihinde ‘’Kanatlı Eti Sektörü Toplantısı’’ yapıldı.
    Toplantıya; TKDK’nın Balıkesir, Manisa, Çanakkale, Bursa ve Kütahya illerinin Koordinatörleri ve uzmanları, Balıkesir ve Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri temsilcileri, sektör ile ilgili yetiştirici birlikleri, Banvit, Hastavuk, Keskinoğlu, Lezita, Cp ve Şenpiliç gibi sektörün büyük temsilcileri yanısıra TKDK’dan destek almış faydalanıcılar katıldı.
    Kanatlı eti sektör toplantısı; kurumumuzun tanıtım filmi ve ardından Balıkesir İl Koordinatörü M. Zahid Döğdü’nün açılış konuşması ile başladı, sektörün Türkiye geneli verilerini ve kurumumuzca desteklenmiş işletmelerin bilgi ve görsellerini içeren sunumla devam etti.
   TKDK Manisa,Bursa ve Çanakkale İl Koordinatörleri kendi illeri hakkında sektörün durumunu değerlendirdi. İşletme temsilcileri, birlikler ve faydalanıcılar sektörün sorunlarını, sektörün kazanç ve kayıplarını, prosedürleri, işletme eksikliklerini ve nasıl düzenlenebileceğine dair düşüncelerini ve tespitlerini toplantıda gündeme getirdi. Yaklaşık üç buçuk saat süren toplantı alınan notların toparlanması ile son buldu.