Balıkesir İl Koordinatörlüğü

Saygın Tarım Projesinde Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı tarafından belgesel çekimi yapıldı.


   Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Balıkesir İl Koordinatörlüğü’ne 7. Çağrı ilanı döneminde IPARD programının Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım başlığı altında 100 büyük baş kapasiteli işletme projesi Saygın Tarım tarafından sunuldu. Proje sahibi Cahit Küçük ile 2013 mart ayında sözleşme imzalandı. İşletme yaklaşık iki buçuk yıldır faaliyettedir.

   İşletme bina düzeni, sterilizasyon sistemleri, kalite kontrol sistemleri ile AB standartlarını yansıtan ve süt kalitesinin sonuçları ile bunları destekleyen örnek bir işletmedir.

   Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından örnek işletme seçilen Saygın Tarım Projesini halka tanıtmak, IPARD programının kapsamını canlı örnekleri ile göstermek, yeni yatırımcıların hayal gücünü geliştirmek için işletmede belgesel türünde çekim yapıldı. Çekim işletme sahibi Cahit Küçük, ailesi ve çalışanları ile yapılan röportajlarla son buldu.