Balıkesir İl Koordinatörlüğü

IPARD Yatırımları Toplu Açılış Töreni


   2 Aralık Cuma günü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Balıkesir ilinde düzenlenen 'IPARD Yatırımları Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Törende, 2016 yılı sonunda tamamlanacak olan IPARD-I Programı kapsamında Balıkesir'e gerçekleştirilen yatırımlar tanıtıldı. Balıkesirli yatırımcılar temsili çeklerini Bakan Çelik'ten aldı. 

   Törene Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve il protokolünün yanı sıra yatırımcılar, sivil toplum kuruluşları ve basın mensupları katılım sağladı. 

   Bakan Çelik, Balıkesir'in özellikle hayvancılık şehri olarak ülkemizi besleyen illerden biri olduğunu belirtti ve 'Şehit kanları ile sulanmış bu topraklarda benim çiftçim kendi hayvanını besleyecek. Yurt dışına mahkum olmak bize yakışmaz. Yeteri kadar büyükbaş ve küçükbaş üretmek zorundayız." dedi.

   Kurumumuzu temsilen törene katılan Başkanımız Dr. Ahmet Antalyalı törende yaptığı konuşmasında, IPARD yatırımlarının ülkemiz kırsalına katkısının altını çizdi. Dr. Antalyalı, Balıkesir özelinde gerçekleştirilen yatırımların önemli bir kazanım olduğunu ve desteklerin IPARD-II Programı ile devam edeceğini belirtti.