Balıkesir İl Koordinatörlüğü

Balıkesir Valisi Sayın Ersin YAZICI Koordinatörlüğümüzü Ziyaret Etti


   Balıkesir Vali’si Sayın Ersin YAZICI 10.01.2017 tarihinde Balıkesir İl Koordinatölüğü’nü ziyaret etti. İl Koordinatörü M. Zahid DÖĞDÜ’nün ev sahipliğinde koordinatörlük makamında yapılan bilgilendirme toplantısına Birim Amirleri eşlik etti.
  Kurum hakkında bilgilendirme yapılan toplantıda; TKDK İl Koordinatörlüğü Sayın Döğdü tarafından yapılan sunumda koordinatörlük idari ve personel yapılanması yanında kurum faaliyetleri ile ilgili bilgi verildi. IPARD I programı kapsamında Balıkesir’e kazandırılan sekiz farklı sektörden 173,1 Milyon TL’lik yatırımın 75,9 Milyon TL’sinin Balıkesir İl Koordinatörlüğü tarafından hibe ile desteklendiğinin anlatıldığı sunum sonrasında birim amirleri tarafından birimlerin işleyişleri hakkında bilgi verildi.
   Sayın YAZICI tarım ve hayvancılığın ilimize kattığı değerler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Balıkesir’in Ülke ekonomisine tarımsal ve hayvansal katkısının yüksek olduğunu ve bunun kalitesinin arttırılması için, hem mevcut işletmelerin standartlarının geliştirilmesi hem de girişimcilerin bu tarz desteklerle sektöre adım atmasının sağlanmasındaki öneminden bahsetti. Bu desteklerle, köyden kente gerçekleşen göçün ters yönde oluşmasında iyi örneklerin ortaya çıkacağının, günümüzün ve geleceğin vazgeçilmez sektörü olan tarımın kalitesinin yükselmesinin olumlu sonuçlarının olacağını belirten YAZICI İl Koordinatörlük binasını gezerek memnuniyetlerini dile getirdi.