Balıkesir İl Koordinatörlüğü

Potansiyel başvuru sahiplerine tanıtım toplantısı yapıldı.


   Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Balıkesir İl Koordinatörlüğü 18.04.2017 tarihinde potansiyel başvuru sahiplerine toplantı düzenledi. Toplantı İl Koordinatörü M. Zahid DÖĞDÜ’nün sunumu ile gerçekleşti.

   Döğdü ; 2017-2020 yıllarını kapsayan bütçenin büyüklüğünden ve bu bütçenin, TKDK illeri için ortak bir havuzdan kullanıldığını, herhangi bir ili kapsamadığını ve iller bazında bir ayırım yapılmadığının üzerinde durdu. IPARD II 1. Çağrı ilanının sonuçlarının açıklanması ile önem kazanmış olan sıralama kriterlerinin, proje seçiminde ki büyük rolünden bahsetti. Beklenen IPARD II 2. Çağrı ilanında yayınlanacak olan çağrı rehberlerinin ayrıntısıyla incelenmesi gerektiğini, 2017 yılında çıkılacak yeni çağrıda yaklaşık 200 milyon Avroluk bütçeden Balıkesir ilinin hak ettiği payı alması için kriterlere uygun proje hazırlanmasının önemini anlattı.

   Karşılıklı soru cevapla biten toplantı sonunda, başvuru ve sıralama kriterleri ile ilgili sorusu olan her proje sahibini doğru bilgi alabilmeleri için kurum web sitemizden ve kurum uzmanlarımızdan teyit etmeleri gerektiğini belirtti.