Balıkesir İl Koordinatörlüğü

"Besicilik ve Sütçülük" kampından IPARD destekleri anlatıldı


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Tematik Kamplar Projesi kapsamında yürüttüğü uygulama programları çerçevesinde Gönen'de "Besicilik ve Sütçülük" temalı kamp başladı.
 

   "Besicilik ve Sütçülük" temalı kampa, il merkezi ve ilçelerde besicilik ve sütçülük alanına ilgi duyan yada bu alanda çalışan 18-29 yaş arası 40 katılımcı katıldı. Besicilik ve Sütçülük kampında genç çiftçilerin işletme kapasitelerini artırmalarını ve üretim yöntemlerinde bilinçlenmelerini sağlamayı amaçlanan kampta besicilik ve sütçülük alanında eğitimler verildi, örnek işletmelerde kamp süresince pratikler yapıldı. Ayrıca süt üretim yöntemleri ve bu ürüne verilen çeşitli destekler anlatıldı.
 
   Tematik kampta katılımcılara yönelik besicilik ve sütçülük eğitiminin uygulanması sonucu genç çiftçilerin elde ettikleri gelirin artması sağlanarak bölgede sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın teşvik edilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.

   Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Besicilik ve Sütçülük" kampında TKDK Balıkesir İl Koordinatörlüğü uzmanlarınca katılımcılara IPARD programı  ve kurum destekleri konusunda bir sunum yapıldı.
 
   Balıkesir Gençlik Merkezleri organizesinde yapılan Besicilik ve Sütçülük Tematik Kampına kırsal mahallelerde yaşayan 40 genç katıldı.