Balıkesir İl Koordinatörlüğü

Kepsut İlçesinde Tanıtım Toplantısı




TKDK TANITIMLARI HIZ KESMİYOR
 
 
   Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir İl Koordinatörlüğü tanıtım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.
   Kurulduğundan beri Balıkesir tarım ve hayvancılığına yapmış olduğu katkılarla fark yaratan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Balıkesir İl Koordinatörlüğü tarafından 12.06.2014 tarihinde tanıtım faaliyetleri kapsamında ilimizin Kepsut ilçesinde IPARD Programı ile ilgili sunum yapıldı.
   Toplantıya Kepsut Kaymakamı Sayın Hacı Asım AKGÜL, Belediye Başkan Vekili Halil SARI, TKDK İl Koordinatörü Dr. Mesut FİLİZCİLER, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erol ZİYADOĞDU ve çiftçiler katıldı.
   TKDK ya proje sunan ve projesini hayata geçiren Kepsut’lu Ferdun UÇAR 50 büyükbaş süt sığırı projesinin hazırlanma, sunma, hayata geçirme ve ödeme aşamalarını kapsayan birinci ağızdan bir bilgilendirmeyle çiftçilerimize desteklerden yararlanmalarını tavsiye etti. İl Koordinatörü FİLİZCİLER destek kapsamımızdaki artıştan; ilçemiz Kepsut’un kendisine yakışan payı alması için potansiyel faydalanıcıların sayılarının artması gerektiğini, İl Koordinatörlüğünün kapılarının yatırım yapmak isteyenlere sonuna kadar açık olduğunu özellikle vurguladı. Kepsut Kaymakamı Sayın AKGÜL ise Ferdun UÇAR’ın herkese örnek olduğunu ve proje hazırlamak için gelecek tüm vatandaşlarımıza her konuda yardımcı olunacağından bahsetti.
   Tanıtım toplantısı kapsamında yapılan sunumda;  İl Koordinatörlüğünün destek verdiği sektörler ve başvuru koşulları hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapıldı. IPARD Programı kapsamında süt hayvancılığından, besi hayvancılığına, et, süt işlemeden arıcılığa, kırsal turizmden, zeytinciliğe kadar birçok sektöre desteklemelerde bulunulduğu belirtildi. Söz konusu program çerçevesinde yapılan projelerin %50-%65’nin kurum tarafından proje karşılığında hibe şeklinde desteklendiği belirtilerek; ayrıca tüm harcama kalemlerinde KDV muafiyetinin bulunduğunu ve desteklemelerin oransal olarak proje sahibine aslında daha fazla yansıdığı ifade edildi.
   Başvuru koşulları ve tedbir limitleri ile uygun harcamaların içerikleri hakkında bilgi verilen toplantıda; katılımcılar tarafından sorulan sorular cevaplandırılarak; detaylı bilgi almak isteyen katılımcılara ayrıca bilgilendirmelerde bulunuldu.

Toplantı fotoğrafları için lütfen ''TIKLAYINIZ''