Balıkesir İl Koordinatörlüğü

Avşa ve Marmara Adalarında Tanıtım Toplantıları Düzenlendi


Avşa ve Marmara Adalarında Tanıtım Toplantıları Düzenlendi
 
   Kurumumuzun her biriminden katılım sağlayan uzmanlarımız 23-24.06.2014 tarihlerinde ilimize bağlı ve Türkiye’nin ikinci büyük adası olan Marmara adasından ve Marmara’ya bağlı Avşa Adasın da  2 gün boyunca tanıtım toplantısı düzenledi.
   Kurum uzmanları öncelikle Marmara Adası Belediye Başkanı Sayın Süleyman Aksoy’u makamında ziyaret ederek ada şartları ve ada potansiyeli hakkında bilgi aldı.
   Toplantının ilk ayağı 23.06.2014 tarihinde Avşa Adasında Avşa Ciner İlköğretim Okulu salonunda gerçekleşti. Toplantıya ada da kırsal turizm yatırımı yapmayı düşünen potansiyel faydalanıcı katılımı yoğun oldu. IPARD kapsamında verilen destek başlıklarının anlatılmasıyla başlayan toplantı kırsal turizm konusunun detaylandırılması ile devam etti. Bugüne kadar destek verilen faydalanıcılarımızın proje hikâyelerinin anlatıldığı videoların izlenmesiyle biten toplantı sonunda sorularla birebir ilgilenildi. Toplantıya işleri nedeniyle katılamayan işletme sahiplerini iş yerlerinde ziyaret eden uzmanlarımız adanın proje sunma potansiyelini ortaya çıkardı.
   Toplantının ikinci ayağı 24.06.2014 tarihinde Marmara Adasında Marmara Lisesinin salonunda gerçekleşti. Hayvancılık işletmesi sahipleri, zeytin yağı işletmecileri, mermer ocakları sahipleri için ayrıntılandırılan sunumun sonunda karşılıklı soru-cevaplarla ilgililer bilgilendirildi.

Toplantı fotoğrafları için lütfen TIKLAYINIZ.