Balıkesir İl Koordinatörlüğü

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı ON ÜÇÜNCÜ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI






 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu
Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı
ONÜÇÜNCÜ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI


Bu Program Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 10 KASIM 2014 tarihinde On üçüncü Başvuru İlanına çıkmış bulunmaktadır.
Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgilidir.

DESTEKLENECEK TEDBİRLER VE DESTEK BÜTÇESİ

Alt Tedbir Adı ve Bütçe Kalemleri  
Destek Oranları
Toplam Destek Bütçesi
(AB+TC Katkısı) (Avro)
Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması Süt işleme tesisleri %50  
 
 
110.290.351
Süt toplayan üretici örgütleri
Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması Kırmızı et işleme ve pazarlama
Kanatlı eti işleme ve pazarlama
 
Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması
Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesine Yönelik Yatırımlar Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi %50  
 
77.535.661
Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi
Kırsal Turizm
Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi
TOPLAM 187.826.012

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular 12.01.2015 tarihi saat 09.00’dan itibaren, Balıkesir İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlayacak olup, başvuruların son teslim tarihi 10.02.2015, saat 21.00’dir.

ÖN İNCELEME TARİHLERİ

TKDK-İl Koordinatörlüklerinde Teklif Alma Kuralları Rehberi kapsamında yapılan ihale ve bu ihale sonucu alınan tekliflerin ve teklif ile ilgili belge ve dokümanların uygunluğu kapsamında ön kontrol yapılacaktır. Yapılacak ön kontroller nihai kontroller olmayıp, teklif alımı ve ihalelerde yapılan hataların ve eksikliklerin tespit edilmesi ve düzeltilmesi yönünde bilgilendirme amaçlı olacaktır. Başvuru Sahipleri söz konusu ön kontroller için belirlenen tarihlerde ilgili İl Koordinatörlükleri ile irtibata geçerek randevu alacaklardır. Ön kontrol yapılmadan sunulan başvuru paketlerindeki teklifler ve ihale dosyalarındaki hatalar düzeltme yoluna gidilmeyecek ve kurallar gereği işlem yapılacaktır.

Ön kontrol 5 -15 Ocak 2015 tarihlerinde yapılacaktır.

YATIRIM SÜRELERİ

On üçüncü Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri aşağıdaki gibi planlanmalıdır. Taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler Başvuru Çağrı Rehberlerinde yer almaktadır.
-Başvuru tek taksit olarak planlanmış ise; yatırım süresi ve Ödeme Talebi Paketinin hazırlanıp İl Koordinatörlüğüne sunulması toplamda 6 (altı) ayı geçmemelidir.
-Başvuru iki veya üç taksit olarak planlanmış ise; birinci taksitin yatırım süresi ve Ödeme Talebi Paketinin hazırlanıp İl Koordinatörlüğüne sunulması 6 (altı) ay içerisinde olmalıdır. İkinci ve/veya üçüncü taksit planlaması yapılırken nihai Ödeme Talep Paketi için gerekli süreler dikkate alınmalıdır.
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, bu ilanda yer alan tüm hususları değiştirme hakkını saklı tutar.

İlanen Duyurulur.

TKDK Balıkesir İl Koordiantörlüğü
Paşaalanı Mah. A.Gaffar Okan Cad. No:53
Tel: 0266 245 58 61  Faks: 0266 245 39 72
Yardım Masası: 444 85 35