Balıkesir İl Koordinatörlüğü

Doğal Şehir Sındırgı Yerel Eylem Grubu Derneği Bilgilendirme Toplantısı


Doğal Şehir Sındırgı Yerel Eylem Grubu Derneği Bilgilendirme Toplantısı
 
22 Mart Tarihinde Doğal Şehir Sındırgı Yerel Eylem Grubu tarafından düzenlenen toplantıda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nda görev yapmakta olan Uzman Gülşah Gürbüzoğlu tarafından IPARD destekleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Kurum yetkilileri ve Sındırgılı yatırımcıların katıldığı toplantıda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Balıkesir İl Koordinatörlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verildi. 
 
Yayınlanan çağrı ilanları kapsamında şimdiye kadar 450 yatırımcı ile sözleşme imzalamış olan Balıkesir İl Koordinatörlüğü’nün toplamda yaklaşık 492,1 milyon liralık hibe ödemesi yapıldı.
 
Balıkesir ilinde Leader tedbiri kapsamında proje sunarak sözleşme imzalamaya hak kazanmış dört ilçeden biri olan Sındırgı’da, Doğal Şehir Sındırgı Yerel Eylem Grubunun düzenlediği etkinlikte TKDK tarafından desteklenen Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme başlıklarında verilen hibe desteğinden bahsedildi.
 
Projelerin Kuruma sunuluş süreci hakkında bilgilendirme yapıldı, daha önce destek almış olan işletmelerden örnekler katılımcılara sunuldu. Kurumun desteklediği alanlar ve Sındırgı ilçesinin yatırım potansiyelinin kesişimi ile ilgili görüş alışverişinde bulunularak ve katılımcıların soruları cevaplandırılarak toplantı sonlandırıldı.