Balıkesir İl Koordinatörlüğü

TKDK İLE 2022’DE HAYAT BULAN YATIRIMLAR “Keçi topak peyniri”ni dedesinin formülüyle üretiyor


Geleneksel lezzetleri ilk günkü formülle üretiyor.

Süt ürünleri sektöründe 60 yıllık bir tecrübeye sahip ailesinin 4. Kuşak temsilcisi olan İdris Gökhan Gediz, 32 yaşında ve Gıda Mühendisi. Genç yatırımcımız çocukluk yıllarından beri sektörle iç içe bir yaşam sürmüş. Yaz tatilleri başta olmak üzere, öğrencilik yıllarında tüm vakilerini üretim alanında geçiren ve 2012 yılında beri doğrudan sektörde çalışma şansı yakalayan Gediz, sektörde büyük bir üne sahip olan “Keçi Topak Peynirinin” formül mucidi olan dedesi Hüseyin Gediz’in izinden gidiyor.


 
Gediz Ailesi’nin 1983 yılında, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde peynir üretimi ile lezzet yolculuğuna başladı. Ailenin süt ürünleri alanındaki tecrübesi, 60 yıl önce büyük dedesi Lütfü̈ Gediz ile parladı. Bu tecrübenin ışığı bugün yaptıkları üretime ışık tutmaya devam ediyor. 1989 yılında merhum Hüseyin Gediz’in Burhaniye’de başladığı peynir yolculuğu ise bugün işletmenin en temel taşı oldu.


 
Aile Balıkesir Körfezinde bir ilke de imza attı.
Büyük üne sahip “Keçi Topak Peynirinin” formül mucidi olan Hüseyin Gediz, Balıkesir Körfezinde bir ilke de imza attı. Kategorilerinde en çok aranan ürün olan Gediz Çiftliği Tulum Peyniri de hala ilk formülüyle üretiliyor. 60 yıllık tecrübeye sahip bir aile işletmesi olan Gediz Çiftliği, dördüncü̈ kuşak olan Gıda Mühendisi İdris Gökhan Gediz, kardeşi Endüstri Mühendisi Gamze Gediz ve anneleri Seval Gediz tarafından işletiliyor. Üretimden satışa, pazarlamadan müşteri ilişkilerine her alan aile tarafından yürütülüyor. Yılların verdiği tecrübeyi yeni nesil teknoloji ve eğitimlerle birleştiren Gediz Çiftliği, sağlıklı ve lezzetli gıdaya ulaşmanız için en kolay yolu bir tık kadar yakınınıza getiriyor.


Uzun zamandır Burhaniye OSB'de yapmayı planladıkları bir yatırım düşüncesi ile ilgili araştırmalar yaparken TKDK destekleri ile karşılaşan Gökhan Gediz, Balıkesir İl Koordinatörlüğünü ziyaret ederek detaylı bilgileri aldı ve çağrı döneminde de hazırladıkları projelerini kuruma sundu. 4000m2 toplam arazide 1350 m2 kapalı alanda üretim yapan işletme, Küçükbaş hayvanların sütlerini de kullanıyor ve yaklaşık 10 ton işleme yapıyor. 12 kişinin doğrudan istihdam edildiği işletmede. Gökhan Gediz, önümüzdeki dönemde tesisin kullandığımız enerjiyi, yenilenebilir kaynaklardan elde etmek için bir proje sunmak istiyor.



9.Çağrı döneminde projesini sunan genç yatırımcı İdris Gökhan Gediz, Balıkesir, Burhaniye Organize Sanayi Bölgesinde hayata geçirdikleri 3.547.785,85 TL’lik yatırımları için toplam 2.029.251 TL destek aldılar.